Turisme Deltebre

Cercar en DELTEBRE

Agenda Febrer

    Ver mas

Gastronomia

La gent del Delta tenim la sort de viure en un entorn natural del qual, des de sempre, s'han aprofitat els recursos com a principal font de vida. La cuina n'és un clar exemple, ja que, tradicionalment, ha estat elaborada amb productes d'excel·lent qualitat que, combinats amb la desimboltura que caracteritza els nostres professionals, esdevé un dels principals atractius de la nostra terra.

PRODUCTES FRESCOS 

- Anguila: Es pesquen els exemplars adults i també les angules, de menys de 10 cm. Es cuina a la cassola, amb suc, amb arròs, etc. La cuina del Delta ha recuperat el xapadillo: l'anguila oberta i assecada al sol,i cuinada a la brasa o rostida.

- Musclo: D'una gran qualitat, gràcies a les aigües del Delta i un acurat procés de depuració.

- Ostra del Delta : Juntament amb els musclos constitueixen la cria i producció de marisc més destacada del Delta. La seva carn es consumeix fresca, sense cap tipus de manipulació.

- Carxofa

- El marisc: catxels, grúmols, tellerina, canyuts, etc.

-Ànec del Delta

PRODUCTES ELABORATS

- Baldana d'arròs: És l'embotit càrnic més popular i conegut del territori. S'elabora farcint un budell amb sang de tocino, arròs, cansalada, pebre negre i sal (algunes vegades també duu pinyons).

- Baldana de ceba: S'elabora amb la sang i les carns greixoses del porc.

-Pastisset de cabell d'àngel: És una pasta seca, molt saborosa, ensucrada per damunt, feta amb oli d'oliva, farina, sucre i aiguardent i farcida amb confitura de cabell d'àngel o de moniato.

- Paracotes: S'elaboren amb una figa seca arrebossada amb una pasta feta amb ou, un rajolí de llet, un d'anís, i una mica de pell de llimona ratllada. El seu nom te l'origen en que antigament, la gent del poble es reunia en diumenge per la tarda per ballar la jota. A l'hora de berenar, menjaven paracotes, i d'aquí el seu nom, perquè era un dolç per a ("para") la jota ("cota").

ALTRES POSTRES TÍPICS 

- Coc, borraïnes, panoli i coquetes de sagí.

ELS PLATS MÉS TÍPICS

-Arròs a banda o arrossejat; arròs negre; arròs, col i fesols; fideuada; ànec cuinat de diverses maneres i cuixes de granota.

  • Foto
  • Foto
  • Foto
  • Foto
  • Foto
  • Foto